Trailman Løbene

2024-04-30

Løbene orkestreres af Thomas Dupont og Birger Jensen i en smuk duet.
Jeg har løbet trailman on/off i over 10 år, undervejs er der skiftet partnere og koncept, uden at der er sket en forringelse.
For 10 år siden havde de bl.a. Garmin som sponsorer sammen med mange andre, dengang var konceptet at alle, undtagen nr. 1 2 og 3 kunne få præmier, det var lodtrækningspræmier, præmier til sidste pladsen, præmier til den næste i rød trøje osv. Præmierne blev hevet op af en sort sæk, og således kunne en sidste plads risikere et Garmin ur, eller et par fede solbriller til en 32 plads.
1,2 og 3 pladsen fik hhv. 3, 2 og 1 træstamme (de havde så super præmier i vente efter alle 3 løb)

I dag er der kommet professionel tidstagning, medaljer, og mere stuktur over det, uden dog at det går ud over følelsen af et råt opsat løb.

Skal man komme med et lille øf, og det skal man jo altid, så er det at serien består af 3 løb, men det er kun dine 2 bedste løb der tæller som vindertider, for mit vedkommende syntes jeg at det altid skal tælle alle tre løb, fordi det som jeg ser er at man ikke helt får den store konkurrence, da det virker som om at top løberne bare lige tæller hurtige point sammen, og derefter bare kan undlade at dukke op i f eks. dårligt vejr, eller kan udeblive hvis de kan se at de alligevel ikke kan nå nr. 1 eller 2.
Med point for alle 3 løb, ville man tvinge alle de bedste til at have mere kamp, og samtidig faktisk give de løbere længere nede i rækkerne mulighed for at lave en podie plads, hvis de bedste vælger kun at løbe 3 løb - I formel 1 får du jo også point for alle løb, og dukker du ikke op er det bare surt.

Udover summer series byder Trailman p til dans over hele året, af deres andre løb kan nævnes mit allerførste trailløb, det der gav mig blod på tanden for 10 år siden i 2014, nemlig Vikingesporet, hvor der er flere distancer, jeg har dog alene løbet halvmaraton. Det forgår i Roskilde, og jeg mener godt man kan vurdere dette som et hårdt trailløb.

Deres Holger danske løb byder på smuk natur langs strandvejen fra Helsingør og mod Gilleleje, jeg har ikke selv løbet det, men har vandre ruten mange gange, der er muligheder for 10,5 halvmaraton og helmaraton.

På min bucketliste står Lighthouse run på Bornholm,
Dette er et Ultra løb og er en ekstrem løbeudfordring, der strækker sig over 59 kilometer langs den smukke kystlinje på den danske ø Bornholm. Løbet starter ved fyret i Dueodde i syd og slutter ved fyret i Hammeren i nord, og løbere skal navigere gennem en varieret terræn, der inkluderer strande, skove og klipper. En gang var der et løb der hed Fyr til Fyr løbet som løb samme rute, jeg ved ikke om det er samme løb der har skiftet navn, eller om det er andre arrangører, men i 2015 var jeg tilmeldt fyr til fyr, men måtte trække mig 1 uge før grundet en skade, og siden der har jeg haft en drøm om dette løb på den smukke ø.

Er man til sindssyge højdemetre så skal man kigge imod Kings of Trail, endnu et løb på min liste, hvor planlægningen bare ikke har passet sammen med mig endnu.

Det foregår i Nordsjælland i Holte (så dejlig tæt på København, og tæt på infrastruktur) - der kan vælges imellem en del forskellige distancer, og jeg anbefaler virkelig at man overvejer sin egen formåen
Distancerne er: 7, 18, 36 og 54 km, men inden man kaster sig ud i 54 km, så skal man have i mente at det er runder af 18 km men løber, og at hver runde indeholder 400+ højdemeter, dvs. at en 54 km tur ender på omkring de 1300 højdemeter..... av av mine lår siger jeg bare, men den skal selvfølgelig testet på et tidspunkt :-) Måske til marts 2025.

Udover at Trailman arrangørerne er super flinke, så sætter de nogle fede spor ud, man skal dog være opmærksom på at skiltningen ikke er afmærket hver 10 meter, så man skal have øjnene med sig, og der er som regel utrolig mange højde meter på deres spor, så man skal ikke regne med at man kan løbe i 5:00 tempo, medmindre man er VIRKLIG elite :-)