Auriculoterapi - Den franske øreakupunktur

2022-01-18

"Auriculoterapi og auriculomedicin er blevet meget populær i Skandinavien.
Disse to medicinske metoder baseret på at det neurofysiologiske system er i stand til at hjælpe mennesker, der lider af smerte og funktionelle sygdomme. 

Paul Nogier, skaberen af ​​disse to metoder forsøgte at oprette en personlig behandling: for hver patient findes der en særlig behandling."

Dr. Raphael Nogier


AURICULOTERAPI 

Auriculoterapi er en nyere form for øreakupunktur, der stammer fra Frankrig og har sin start i 1951. Den er udviklet og sat i system af den franske ingeniør, biolog og læge Dr. Paul Nogier.

Dr. Poul Nogier opdagede, at samtlige organer i kroppen er repræsenteret som en aftegning i øret. En skade eller belastning i kroppen vil således give et ømt punkt i øret, og ud fra denne teori kortlagde han "barnet i øret". Behandleren kan ved hjælp af dette mikrosystem finde frem til de punkter eller områder, som kan behandles, hvis der er smerte eller belastninger i kroppen.

Det tog ham 15 år at kortlægge "barnet i øret", og det er siden blev videreudviklet af hans søn Dr. Raphaêl Nogier samt mange andre læger, terapeuter og forskere, der interesserer sig for emnet.

Ud over at kortlægge "barnet i øret" var det også Dr. Poul Nogier, der fandt metoden til at søge punkter ved hjælp af VAS (Vaskulær Autonome Signal). Han blev inspireret, da han brugte den kinesiske pulsmetode, men udviklede VAS, der ligesom den kinesiske pulsmetode kan bruges til at diagnosticere med. Forskellen ligger i, at man med VAS kan man spørge kroppen, hvilke punkter der præcist er relevante for den aktuelle behandling.

Dr. Paul Nogier var i 1996 indstillet til "Nobelprisen i medicin" på grund af sine forskningsresultater, men han døde desværre i juni 1996, inden prisen blev uddelt, og var derfor kun med i opløbet til udvælgelsen.

Auriculoterapien blev i 1990 desuden anerkendt af WHO (Verdens Sundheds Organisationen) som et diagnostik- og behandlingsredskab. Metoden er i dag blevet så anerkendt i Frankrig, at mange franske praktiserende læger anvender øreakupunktur i deres praksis.

Der er beviser for, at øreakupunktur har være brugt som helbredende behandlingsform før vores tidsregning. Før Dr. Poul Nogier kortlagde "barnet i øret", benyttede kineserne ikke øreakupunkturen synderligt og brugte kun enkelte punkter. Det var først i 1975, da der blev sendt delegationer fra Kina til Frankrig, at kineserne i højere grad tog øreakupunkturen til sig.

Dr. Poul Nogiers søn, Dr. Raphaêl Nogier, har gennem de sidste 30 årtier i tæt samarbejde med andre læger og terapeuter videreudviklet auriculoterapien, hvilket har ført til auriculomedicinen.

Som auriculoterapeut benytter jeg flere redskaber:

  • Punktsøger

  • ASP-nåle (Auriculo Semi Permanent). Nåle, der sidder i øret 2-14 dage

  • Engangsnåle der også kan benyttes på kroppen

  • Elektro Impulser

Du bestiller auriculoterapi HER