Cupping

2019-04-12

Så er jeg igang med sportsterapeut uddannelsen.

Det første vi kigger på er Cupping.

Cupping bruges til en lang række problemer og lidelser. Man bruger det oftest til at rense bindevævet for affaldsstoffer. Når affaldsstoffer og syre er bundet til vævet giver det stagnationer, som kan lede til smerter og ubalancer.

Hvilke symptomer kan cupping have en gavnlig effekt på?
Tunge ben
Appelsinhud / Cellulite
Hævelser
Stivhed i kroppen
Hovedpine
Slidgigt
Smerter i f.eks skulder, lænden

Jeg udsætter selvfølgelig ikke klienter for noget jeg ikke selv har prøvet - og som jeg kan stå inden for - virker det så? Og mit meget korte svar er JA!
 Jeg har en gammel skulderskade, der gør at jeg ikke kan løfte min venstre arm til mere end 90 grader (vandret) ud fra kroppen, eller jeg skal bare sige: Kunne...
 Jeg havde cupper på i 10-12 minutter, og nu, dagen efter kan jeg løfte armen til lodret, noget jeg ikke har været i nærheden af selv på gode dage.

Og hvad er det så præcist der sker ?

Der bliver påsat cupper de relevante steder, cupperne er lavet af plastik, og der skabes et vacuum, det kan godt gøre lidt ondt, men det er helt normalt.

Som det kan ses løfter dette bindevævet, hvilket skaber en øget blodgennemstrømning.
Det er klart at det til at starte med ikke er særlig behageligt, det er som at få et kæmpe sugemærke, men efter nogen minutter så er der ingen problemer (og det ser voldsommere ud end det er)
Den øgede blodgennemstrømning øger restitutionen, fjerner affaldstoffer, og øger faktisk også imunforsvaret (Især vigtig for atleter, der oftest har nedsat imunforsvar)

Der bliver her sat cupper på begge sider af skulderen, som man kan se, så er der stor forskel på hudens farve (dette er stadig lige hvor de er sat på) - dette er et vigtigt værktøj for mig, for det giver mig en visuel indikation på fokus punkter (jo mørkere, jo mere behov)

Her ses det tydeligt hvor på skulderen at jeg har de største problemer, det er også her at jeg dagen efter er mest øm, og hvor jeg før behandlingen havde smerter ved løft.

Her er den første cup fjernet, og som det ses efterlader den et pænt blåt (lilla) mærker. og området er hævet.

Hævelsen forsvinder i løbet af et par timer, men de blå mærker sider der ligesom alle andre blå mærker i længere tid, så selvfølgelig anbefales det ikke at få cupping lige op til sit bryllup. Ømheden aftager i løbet af en dags tid.

Efter 12 timer har min skulder det helt super, og jeg anbefaler helt klart cupping.

Sådan ser det ud efter 18 timer, man ser tydeligt forskellen! Skulderen var rigtig øm i nat, men der har til gengæld intet været hele dagen.