Jeg valgte Claus Heckmann

2023-09-03

Trailguy Stevns

Et lille indblik i hvorfor jeg valgte at få en løbe træner, hvorfor jeg valgte som jeg gjorde, og ikke mindst hvordan ser jeg fremtiden.


For ca. 1 år siden startede jeg med at løbe igen, efter næsten 7 år uden reel løbe træning.
Jeg startede ud med et Huawei ur, og fulgte Huawei Health løbe programmer.
Og jeg mener stadig den dag i dag at du får rigtig meget træning til rigtig små penge, og at deres AI coach faktisk fungere rigtig godt.

Men mere vil have mere, sådan er det jo, og jeg er Garmin fan, så jeg opgraderede til Garmin. Jeg brugte Garmins løbe coach (ham der hedder Jeff) som faktisk også har fungeret rigtig godt. Jeg nåede da i hvert fald på de sidste 7 måneder at sætter PR på alle distancer til og med 1/2 maraton - Og ingen, undtagen 5k, var i reelle konkurrencer. De 5k var til Royal Run i København.

Desværre har disse AI coaches også en mængde fejl, udover at Garmin f.eks. ikke tager hensyn til Løbsdeltagelse. F.eks. placerede Garmin et 27 km løb Lørdag, hvor jeg skulle løbe konkurrence om Søndagen. Det er knapt så hensigtsmæssig.

Og når man som jeg, trods fremskreden alder, gerne vil lave nogle acceptable resultater, så er det ikke godt nok, så er man nødt til at finde et menneske som kan hjælpe, og som man har 100% tiltro til - Og det har jeg gjort!


Valget

Mit valg faldt på Claus Hechmann - En mand som jeg igennem en del år har beundret, og som ejer Hechmann Sport.

Mit første, og eneste, møde med Claus fandt sted i Mols Bjerge i sommeren 2015. Jeg havde i en konkurrence vundet et hotelophold, med foredrag med Claus, samt træning også med Claus. Jeg tror måske at det var en konkurrence vedr. lanceringen af hans bog "Løb som Eliten".

 Jeg tog Michelle, og Jonathan som var et par måneder gammel med. De løb ikke, men det skal jeg love for at jeg gjorde. Jeg blev introduceret til begreber som Pose Running (Forfod/midtfods løb), langt og langsomt og til det faktum at alt under 5000 meter er sprint.... det kan jeg garantere at det ikke var, og heller ikke er for en som mig  - men det er i hvert fald det Claus mener.

Efter dette seminar ændrede jeg trænings- og løbestil, og har faktisk siden ikke haft en eneste løbsrelateret skade, og det viser vel lidt om at manden ved hvad han laver.

Dette er også årsagen til at jeg i klinikken altid har anbefalet at se på Claus Heckmann, eller læse hans bøger. Og alle der har fulgt mit råd, er blevet hurtigere skades fri, end alene ved behandling.

På YouTube har Claus Hechmann lagt en super god video op, der viser hvordan netop DU kan lære at løbe bedre - Jeg syntes ikke det er svært at lære, men det er svært at mestre.


Hva' koster det?

Når træneren er på plads, så skal man vælge abonnement. For mig er der ikke sammenhæng imellem hvad jeg vil, og hvad jeg har råd til, desværre, men med en studerende kone, må jeg vente til hun er færdig uddannet med at gå med det jeg har lyst til.

Jeg har valgt det der hedder "Lille medlemskab" til 99 kroner om måneden. Og efter at have skrevet lidt med Claus hen over sommeren, (Claus var på ferie, men svarede alligevel!) for at finde ud af hvilken distance jeg skulle vælge. Når dette nu var et standard forløb, tog jeg mig endelig sammen efter næsten 2 måneders betænkning.

Jeg tilmeldte mig til HM træning, velvidende at jeg ville få en hyldevare, men så kunne jeg i det mindste lige se det an.

Det første jeg får er en velkomst mail:

Hej Tomas,

Tak for din tilmelding til Hechmann Running grundtræning 99. Her kommer et par informationer og tilbud som sikrer dig den bedste start på din træning:

Da vi har en del forskellige grundtræningsprogrammer, er det nødvendigt, at du tager kontakt til os:

Underskrevet Nina Frost fra Hechmann Running team

Og herefter men masse flotte ord om trænings zoner osv.

Jeg sender mine info, og får så et standard svar tilbage: 

Tak for din mail!

Claus vil ud fra dine tider regne med at din AT ligger omkring 4.25-4.30 og han sætter dine træningszoner op herefter.

Og hey, jeg er helt med på at for 99 kroner for man sgu ikke meget. Og at en hylde vare ikke kommer med en personlig coach. Men jeg kunne nu ikke lade være med at grine lidt over at Claus selv har kigget på mine tider, den må de alligevel længere ud på landet med.


Der sker så det at de vil starte min træning om Søndagen, fordi jeg havde da glemt at informere om at jeg lige havde et trailløb at deltage i. Så jeg skriver til Nina, at jeg ville springe søndagen over pga. løbet, og at jeg ikke håbede det ville have en indvirkning. 

Samtidig skriver jeg lige til Claus på vores korrespondance fra sommeren, bare et eller andet i stil med "Hej Claus, tak for hjælpen i din ferie, nu er jeg tilmeldt et forløb hos Hechmann Sport".

Lige efter her får jeg et svar igen fra Nina: Vi rykker din træning så den starter tirsdag, og så siger Claus at du skal mærke på din krop efter løbet, du skal ikke nødvendigvis løbe 100% efter tiderne.

Igen kan jeg ikke lade være med at grine, selvfølgelig går Nina ikke ind og taler med Claus om mig. Vi taler altså om en af de største trænere i Danmark, med flere mestre i sin klub, jeg er ikke så dum at jeg tror på han bekymre sig om Tomas fra Stevns (det er jo heller ikke det jeg har betalt for).

Et par minutter senere svare Claus så på min mail:
Hej Tomas
Tak for tilmeldingen.
Jeg er på igen og har lige hørt fra Nina og hun skulle have skrevet en mail til dig.
Jeg sætter dig på en 3 dages træning om ugen med fokus på varierende aerob træning hvor den lange er sat op lørdag.
Jeg starter dig op fra næste uge og du mærker lige efter på de første træningspas, da jeg lige har hørt du løber en lang trail i weekenden:-)

Og her skal jeg sgu ærligt indrømme at jeg blev en smule "rørt" - i mangel af bedre. Jeg går selv personligt op i alle mine klienter, uanset om de betaler mange penge, eller om de kun kommer en enkelt gang eller to. Det er den professionalisme de betaler for, og det er 100% det jeg også oplever her. Ja jeg har købt en hylde vare, og nej, jeg har ikke personlige møder med Claus, men hans mail viser at Nina ikke "blot" er en sælger der sælger i hans navn, hun er ikke blot en studenter medhjælper der følger et manuskript.

Min oplevelse er at både Nina og Claus faktisk er interesseret i at jeg skal løbe bedre, og at jeg skal have den bedst mulige træning inden for rammerne.

Jeg føler også, selvom det er online, at jeg faktisk har en træner, og at han hedder Claus Heckmann.
Og dette til blot 99 kroner om måneden - Jeg kan kun anbefale det til alle.
(Jeg har både fået tilbudt det ene og andet træningsforløb, til alt imellem 16.000 - 26.000 pr år, og hver gang jeg har talt med dem, har jeg følt at jeg blot skal være endnu en indkomst).


Fremtiden

Fremtiden er lys, og jeg har forskellige planer, drømme og håb.

I2024 vil jeg gerne løbe:

  •  1, måske 2 Ultraløb (hhv. Bornholm på 58km og Møn på 61 km)
  • Podieplads til Trailman summerseries (14 km strækningen)
  • Jeg vil gerne til min årlige løbe test løbe minimum 3000m på en Coopers test (12 minutters test) inden jeg bliver 50
  • Under 40 min på 10 km
  • under 1:35:00 på HM

For at opnå dette vil jeg skifte over til det store medlemskab, hvor der ikke længere er tale om hylde vare, men træning der specifikt er til trail/ultraløb.
Samtidig vil jeg forhåbentlig allerede i år have mulighed for at få en løbe test, samt begynde at løbe efter Watt (for en trailløber giver watt mere mening end minutter og sekunder ).

Uanset hvad fremtiden bringer, så bliver det i hvert fald sammen med MIN træner; Claus Heckmann.