Koldhævede boller ***

2019-07-27

Langt det meste brød i dagligvare butikkerne er vegansk, årsagen skal findes i at det er billigere for producenterne, ikke at bruge animalske produkter - og det er også vegansk selvom der står "Kan indeholde spor af mælk eller æg" - det betyder blot at det er produceret på en maskine/Fabrik hvor disse ting også benyttes.

Og næsten alt hvad du er vandt til at bage, det er også vegansk, oftest er det lavet på vand, og det eneste der er ikke vegansk er æg når du pensler, dette kan snildt byttes ud med vand, eller plantebaserede mælkeprodukter.

Dette er nok de lækreste boller, sådan cirka ever.

Sværhedsgrad:     * / *** (Let)
Tid:                      */*** (30 Min ialt)
Smag:               ***/*** (Super)
Børnevenligt:  ***/*** (Børnene elsker dem)
Samlet Vudering : ***

Ingredienser 16 styk:
10 dl Koldt vand
20g gær
9 dl grahamsmel,
2 dl hvedeklid
6 dl hvedemel
1dl havregryn
1dl blandede frø
2 tsk sal

Om aftenen:
Vand og gær kommes i en stor skål og gæren røres ud i vandet.
Tilsæt grahamsmel, hvedeklid, blandede frø og havregryn.
Rør rundt med en grydeske.
Tilsæt 6 dl hvedemel og salt.
Rør og mærk efter om dejen kan klare 1 dl hvedemel mere.
Dejen skal være til at røre i, men uden at være for flydende.
Dæk skålen med låg og sæt skålen i køleskabet.

Om morgenen:
Tænd ovnen for max varme varmluft.
Tag dejen op med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand.
Når ovnen er varm sættes bollerne i ovnen og skru så temperaturen ned til 225 grader. 15 minutter senere er der nybagte friske og sprøde boller.

Bollerne smager Super, også uden andet en smør på (vi bruger selvfølgelig plantebaseret smør)