EGA

2023-02-27

I forhold til EGA - Ensidig gentagende arbejdeSmerte
Regelmæssig massage, hvor der bliver løsnet op for stive muskler, og hvor blodcirkulationen bliver stimuleret, kan lette smerter fra for eksempel sportsskader, hovedpine og gigt og EGA. Hvilket kan reducere forbruget af smertestillende medicin.
I et studie fra 2003 så man, at massage mod rygsmerter mindskede behovet for smertestillende medicin med 36 procent, rygsmerter ses ofte ved EGA

Stress, angst og depression
Når det kommer til at bekæmpe stress, angst og depression kan en jævnlig massage også have en effekt.
Efter at have gennemgået flere massagestudier, konkluderes det at massage virker lindrende på angst og depression ved at påvirke kroppens biokemi. Bl.a. har man undersøgt niveauerne af stresshormonet kortisol, og der kunne man se, at massagen sænkede niveauet med op til 53 procent, og samtidig steg niveauet af neurotransmitterne serotonin og dopamin, der kan reducere stress. EGA kan give stress.

Immunforsvar
Fordi massage kan mindske niveauet af stresshormoner, der kan have en negativ indflydelse på immunforsvaret, har massage også en positiv effekt på immunforsvaret.

Musklerne
Det, at musklerne bliver masseret godt igennem efter længere tids EGA, er med til at sænke niveauet af inflammation. Dermed kan det hjælpe musklerne med at komme sig hurtigere ligesom det midlertidigt kan afhjælpe ømhed. Muskelrestitutionstiden mindskes med op til 50%.

Blodtryk
Massage kan have en positiv effekt på blodtrykket.

De virksomheder der har faste massører ansat, oplever at medarbejderne er gladere, mere arbejdsivrige, mindre syge og mindre stressede, målt på kroner, vil langt de fleste virksomheder spare flere penge på færre sygedage og "pjækkedage", end det koster at have en massør ansat, dertil vil det også gøre arbejdspladsen mere atraktiv.