Hvor tit skal man have massage?

2019-06-15

I dag havde jeg besøg af Ida, Ida døjer med kroniske smerter og trængte til en massage, og det fik hun selvfølgelig.

Vi startede ud med, som jeg gør med alle nye klienter, at tale 15-20 minutter om de problem områder hun føler hun har, årsagen til smerter og hvilke behandlingsmetoder jeg overvejer, og hvilke hun har overvejet.

Derefter giver jeg en helkropsmassage, og derigennem lærer jeg hendes krop at kende, så jeg finder ud af nøjagtigt hvor problemerne sidder (de sidder nemlig ikke altid der hvor der er smerter) - Under massagen taler vi yderligere omkring områderne, og Ida får et par aha oplevelser, heldigvis er Ida den type der spørger meget ind til hvad der sker, det giver hende en større forståelse af hvorfor der er smerter hvor der er.

Efter massagen taler vi igen om hvordan vi kan arbejde videre (feks. er cupper et no go, da Ida har 2 diskoprolabs, og det går ikke godt i spænd med cupping)

Og så kommer spørgsmålet som jeg næsten altid får:
Hvornår skal jeg komme igen, og hvor længe skal jeg have massage

Svaret er faktisk simpelt: Du skal som alle danskere komme en gang om ugen og få en helkropsmassage.
Og alligevel er det ikke simpelt, fordi det er der meget få der har råd, og tid til, og derfor er det meget individuelt, mit forslag til Ida var at hun bør komme til en ugentlig helkropsmassage de næste 2-3 uger, og derefter få ugentlige bagside massager, hvor 1 gang om måneden opgraderes til en helkropsmassage, dette er, også selvom man kan købe klippekort, en dyr fornøjelse, og så må man gå på kompromis, især hvis man som Ida udover massage vil have ekstra behandlinger.

Og så var svaret alligevel ikke så simpelt.

Det er meget individuelt hvordan mine klienter kommer, nogle kommer som jeg foreslog Ida, 1 gang om ugen med specifikke fokus områder, og så får de en månedlig helkrop, andre kommer 2 dage før konkurrence og igen 1-2 dage efter, nogle vælger Helkropsmassagen hver 2. eller 3. uge.

Så svaret er: Jeg ved ikke hvor ofte og hvormange du har brug for, men det finder vi ud af sammen, og så lægger vi en plan, som både tager hensyn til din krop, men også din tid og økonomi.

/Tomas Patheier
Din massør og sportsterapeut