Min shamanistiske trommerejse

2020-02-15

OBS! Alt der skrives her er mine egne oplevelser, og er hverken ment som for eller imod Shamanistiske trommerejser, jeg genfortæller så godt jeg kan, støttet af de papirer som min rejseleder har givet mig - Hvor der er andre kilder, henviser jeg til disse med link

Starten

Den 8 februar skulle jeg ud og rejse, det krævede hverken billet, pas eller penge, som en stær skulle jeg flyve rundt i verdener og se mystiske ting...... Eller det var hvad jeg troede, da jeg tilbage i december, sammen med flere andre endte med at aftale, at vi skulle prøve sådan en shamanistisk trommerejse, og da vi i familien har en der har mange års erfaring som rejseleder var det jo meget let at få en aftale i stand.

Når jeg skriver rejseleder, er det på ingen måde mangel på respekt, men det er nærmest det hun ser sig selv som, hvis man spørger hende om hun er Shaman, så siger hun nej, titlen Shaman er for hende noget man skal gøre sig fortjent til at blive kaldt, og bestemt ikke noget man bare lige kalder sig selv, og da jeg ikke selv er kyndig udi shamanismen, så er hun for mig en rejseleder - Det håber jeg så at hun tilgiver mig at jeg kalder hende.

Jeg vidste ikke hvad jeg gik indtil da jeg gik ind igennem døren til der hvor rejsen skulle foregå, jeg havde fået nogle papirer som jeg skulle læse, og der var 3 vigtige ting:

1. Læs papirerne - fed ide, det gav meget vigtig information, og det ændrede lidt ved min opfattelse af at jeg skulle ud og flyve rundt som en anden stær.

2. Du skal finde et hul i denne virkelighed at rejse fra! Tjek, det er let nok..... eller er det ? Det tog mig faktisk flere dage at finde et hul som jeg syntes var egnet, og som jeg kender godt, en af de andre deltagere, hvis mor tidligere har prøvet trommerejse, havde simpelthen været ude i naturen og finde nogle huller, fordi han ikke kunne forestille sig et hul, og så giver det jo god mening at gå ud og søge.... Det er faktisk lidt spøjst, men prøv selv.... Tænk på et hul.... Og forestil dig nu at du skal rejse igennem det, og ankomme til en anden virkelighed, det er slet ikke så let vel?

3. På første rejse er formålet at få kontakt til dit kraftdyr ... Ok? Siger du det... jeg syntes det lyder lidt hulla bulla agtigt, men ok! Jeg havde lovet mig selv at være åben, for det er det mindste jeg kan gøre når der nu er en der bruger sin tid på mig, og når denne ene er en som virkelig tror på dette.

Hvad er shamanisme?

Delelementer fra Religion.dk

På dansk: åndemaner. Ordet stammer fra det tungusiske ord solon shaman, som har rod i Sibirien. Ordet betyder åndemaner.

En shaman kan henrykke sig til en ekstase, hvor han er i stand til at kommunikere med hinsides ånder og kræfter ved at foretage en såkaldt ånderejse.

En shaman kan også helbrede syge, som er besat ånder. Det kan shamen gennem den visdom, som vedkommende erkender gennem sine rejser.

Shamanisme praktiseres stadig i hele verden. I den vestlige verden knyttes begrebet til New Age bevægelsen, som er karakteriseret ved brugen af mystik

Shamanisme er en åndelig praksis, som har været dyrket rundt om blandt jordens befolkninger i 40.000 år. Men ordet har skiftet betydning alt efter ideologisk kontekst på universiteterne.

De oprindelige folk troede på, at shamanerne kunne foretage en sjælerejse ind i en 'anden verden', hvori vedkommende kunne hente viden og energi med sig tilbage til gavn for alle i deres samfund. Med den nye viden kunne shamanen sørger for gode afgrøder, helbrede syge eller jage onde ånder på flugt. 

Jeg vælger at kalde shamanisme en tro, selvom det nok ikke er en korrekt betegnelse, men det kan ellers være svært at finde et enkelt dækkende ord.

Den shamanistiske rejse

En shamanistisk rejse er en ændring af din bevidstheds tilstand, det er en form for trance/ drømme verden, men til forskel fra en drøm, kan du i denne tilstand selv aktivt tage valg, det er ikke alt du kan styre, men dine egne handlinger og ord, dem kan du gøre med hvad du vil.

Op gennem tiderne er der brugt mange metoder til at foretage disse rejser, det er geografisk, historisk og tros baseret hvilke metoder der har været brugt, de fleste har set indianere fyrer op i piben og hallucinere, i hvert fald på film, men andre euforiserende stoffer har også været brugt, feks, svampe og meskalin (kaktus) - I andre kulture kan der være tale om smerte påvirkning, faste, udmattelse og meget andet - Målet har altid været at finde grænsen imellem vågen og søvn, der hvor du bevidst om dig selv, men ubevidst om dine omgivelser (Tror jeg, er den bedste måde at beskrive det på)Vi brugte, som titlen angiver, lyd, altså trommer (og rasle)

Med øvelse kan man også rejse uden noget, men det kræver disciplin, da man skal leve i denne verden, og ikke bruge for meget tid andre steder.

Man rejser altid med et formål, og det var meget forskelligt for alle os der var med, de der før havde rejst de havde deres formål, os der aldrig havde prøvet det før skulle ud og finde vores kraft dyr.

De 3 verdener

Der er 3 verdener at rejse i (og her lyver jeg faktisk lidt da hver verden kan indeholde flere lag)

Men de 3 Verdener er: Oververdenen, mellemverdenen (her) og underverdenen - Der er ingen af de 3 verdener der er gode eller onde, det er ikke himmel og helvede, men blot 3 retninger at rejse i.

Rejsen til underverdenen

Jeg skulle til underverdenen, for det er som oftest der at man finder sit kraftdyr - Det er også derfor at man skal finde et hul at gå igennem, for derved at skabe en tunnel ud i underverdenen, man skal visualisere at man går igennem denne tunnel, for derefter at træde ud i underverdenen, oplevelserne kan variere, på denne rejse kom folk ud i alt fra ørken til dansk landskab, til regnskov, og det er nok det der menes med at en verden har flere lag.

Hvordan selve rejsen foregår, er ikke op til mig at forklare her - Det er jeg nemlig ingenlunde kyndig i. (Jeg vil dog selvfølgelig fortælle om min egen tur senere)

Det anbefales at man straks efter skriver ned hvad man har oplevet, for at kunne huske det senere.... Det gjorde jeg ikke, meget bevidst, men mere om det senere.

Kraftdyr

I den shamanistiske tro har alle mennesker et kraft dyr eller 2, men man kan også godt have flere, der kan også være hjælpedyr, som vil guide og hjælpe, men ikke har samme betydning som dit kraft dyr.

Et kraftdyr er et pattedyr, en fugl eller en fisk uden tænder.
Det kan være nulevende, fortids eller fabeldyr.

Det kan også være insekter, krybdyr eller fisk med tænder, men det er dyr man som begynder på rejse skal gå uden om, da disse dyr kan have rigtig mange forskellige betydninger. 

Et kraftdyr repræsentere ens styrke, på rejser kan du tale føle og forstå dit kraftdyr, og man kan have mange oplevelser med det, feks kan dit kraftdyr spise dig, og når du kommer ud er det med nye kræfter (Som en genfødsel - eller som vi sagde når vi legede krig "medic medic" og så var man så god som ny) - Du kan også spise dit kræft dyr, derved overtager du dets kræfter, og dit kraftdyr genfødes så med nye krafter.

Ligesom dit kraftdyr passer på dig, skal du passe på det, det er en symbiose, hvor man giver og tager og nærer hindanen.

Har man mere end et kraftdyr kan man bruge dem til forskellige ting.

Man finder sit kraftdyr på den letteste måde: Kald på det, når du ser et dyr, så spørg det, om det er dit kraft dyr, hvis ikke kan du bede dette dyr om at hjælpe dig med at finde kraftdyret.

Du kan også have kraftsteder og kraftplanter.

Rejsen til Oververdenen

Rejsen her foregår ikke igennem en tunnel, men via røg, regnbue, skorsten ballon, eller andet der går op ad.

Her vil man også se landskaber, møde dyr (ens kraftdyr kan være heroppe, om end det er sjældent) det er heroppe at man oftest møder sin vejleder, som oftest er en menneske skikkelse, men kan have mange andre former.

Hvor kraftdyret repræsentere din styrke, repræsentere vejlederen din visdom.

Rejsen i mellemverdenen

Mellem verdenen er den verden vi befinder os i, når man rejser her kan man møde dyr, mennesker og andre ting der ikke er i den virkelige verden, ligesom at man kan opleve ting der ikke rigtigt er sket.

Man kan tage sine kraftdyr med sig på rejsen i mellemverdenen, men man skal huske at hjælpe dem tilbage til der hvor de kommer fra.

Begrænsninger

Jeg tror ikke der findes begrænsninger i at rejse imellem verdenerne, i at tage kraftdyr og vejledere med rundt (Hvis de vil) - så længe man blot husker at alt skal på sin egen plads inden man tager tilbage til virkeligheden.

Min første rejse

Jeg skriver kronologisk - og man vil derfor måske opleve at nogle ting ændre sig undervejs.

Vi starter med at gøre os det behageligt, vi er 6 rejsende, min rejseleder og hendes hjælper.

Vi starter ud med at høre om shamanismen, de forskellige kulturer, og de remedier der er taget med, ikke alle skal bruges.Trommen er speciallavet af en trommemager til min rejseleder, hun har en flot dekoreret rasle, en hat med snore foran til at dække ansigtet, og påsyede øjne i nakken, dette er ikke noget hun skal bruge nu, men det er i tilfælde af at hun skal rejse ind i åndeverdenen, og være steder hvor der er onde ånder, så hjælper hatten med at skjule hende, og øjnene gør at onde ånder ikke kan komme bagfra og overraske hende.

Det er faktisk rigtigt spændende, på trods af at det også lyder lidt mærkeligt, og jeg kan ikke lade være med at smile lidt for mig selv - rejser i åndeverdener... Yeah right

Der bliver også forklaret og vist de 3 tromme takter som vi skal bruge....
- En monoton BUM ...... BUM.......BUM.......BUM til at rejse på.
- En BUM BUM BUM BUUUM (lige som BBC i "Her er London) til at påbegynde hjemrejse
- En bumbumbumbumbum - meget hurtigt for endeligt at vende tilbage til virkeligheden

Rejsen varer 15 minutter og der bliver mulighed for endnu en rejse bagefter

Min rejseleder renser lokalet ved at afbrænde salvie, dette imens at vi lægger os ned, der er ingen krav for hvordan vi lægger os, bare det er behageligt, vi lukker øjnene, det er vel noget man bare gør.

Når vi ligger der, lyder raslen, det er rejselederen der kalder sine kraftdyr ned til at hjælpe os, herefter begynder hjælperen at tromme monotomt, imens at rejselederen går og rasler over hver enkelt af os.

Jeg forestiller mig mit hul, og den tunnel jeg skal ned igennem, der er bare mørkt, men så ser jeg lys, jeg går der ned, og ser en mark med et enkelt træ på, og så tænker jeg, at dette lort ikke virker, der bliver mørkt igen, jeg føler at jeg prøver og prøver, men det tætteste jeg kommer på er at stikke hovedet ud og kigge på marken, for derefter at trække det til mig igen, jeg overvejer bare at åbne øjnene, men tænker samtidig, uanset hvor mærkeligt dette er, så har jeg lovet mig selv at prøve.
Jeg tænker jeg må hellere kalde på mit kraft dyr, der er bælgravende mørkt, og jeg forestiller mig at jeg kalder "KRAAAAFT DYR hvor eeeer duuuuu"? - selvom jeg ved det bare er noget jeg tænker, så føler jeg mig tæmmelig dum.

Jeg tænker: SHIT, vi har ligget her i maks 2 minutter, der sker ikke en skid, og der er altså stadig 13 minutter tilbage - Jeg bliver ved, i et glimt syntes jeg at jeg ser en kat, den ligner ikke en kat, men er stadig en kat - Jeg tænker: HAH du ikke engang forestille dig en kat... tosse.

Selvom der ikke er gået mere end 3, måske 4 minutter, så kalder trommen os tilbage med denne BBC lyd, jeg åbner øjnene, men jeg kan ikke, jeg føler jeg sagtens kan tvinge dem op, men tænker, det gider jeg ikke, da min rejseleder begynder at tromme hurtigt, så kan jeg sagtens åbne øjnene.

Min første tanke var faktisk, hvis hun spørger om man vil på den anden rejse, så siger jeg pænt nej tak, jeg tror ikke på det pis her, og jeg så bare mørke.....og ikke en skid andet.

Vi skal forklare og fortælle hvad vi oplevede, og jeg kunne fortælle lige præcis ingen ting.

De andre der før havde rejst, kunne forklare at de ikke kunne komme ned, men komme op i stedet, de havde været i en ørken, og "rejselederen" kommer med bemærkningen "Nåhh så det var din ørken jeg så, jeg vidste ikke hvis det var" - Godmorgen Mandøkseskaft..... "Jeg har været samme sted som dig" ..... Ja, men kære rejseleder uanset at vi er i familie, og at du er tæt på hjerte, så lad vær med at lyv...... selvfølgelig har du ikke været i en ørken med en af de andre.... Nu er det helt sikkert, jeg skrider. (Selvom jeg ikke kan forestille mig at Rejselederen skulle lyve.... det er ikke hendes natur)

Min rejseleder kommer med en masse ting hun har set, forklare for de andre hvad de har set osv, og jeg sidder der og prøver at regne ud, hvordan hun gætter, hvordan hun ser på de andre, så hun kan få dem til at tro på at det ikke bare er tanker de har haft.

Da der så er pause, så siger hun henkastet: Det jeg bare ikke ved, det er hvem af jer der så Ozolotten..... Jeg ved ikke hvad en Ozolot er, så jeg spørger.... Det er et kattedyr svare en af de andre, og forklare hvordan den ser ud...FUCK !!!! KATTEN...... den kat jeg så i et glimt, den passede på den beskrivelse, jeg har aldrig set en ozolot (jeg har senere googlet den, og det var den kat jeg så) - Jeg har absolut ingen forhold til den kat, og alligevel så jeg den.... Og ikke nok med det, det gjorde min rejseleder også....

Ozelot
Ozelot

Ok fair nok.... Jeg holder pause, og så giver jeg den liiiige en chance til!

Min anden rejse

Tekst med sort er mine oplevelse
Tekst med rød er mine reelle/virkligheds tanker


Min "Rejseleders" hjælper, skal på rejse, og lægger sin tromme, i stedet er der en af de andre der rejste på første tur, der assistere, han har sin egen rasle ting med, og om det er den der gør forskellen, eller om det bare er fordi jeg har været der før ved jeg ikke, men der går ikke 5 slag på trommen så står jeg ude på marken, jeg kan se træet, jeg kan se tunnelen lukke sig bag mig.
Fedt... det her gik så hurtigt, men det er også let nok når du bare selv bestemmer hvor du skal være hvornår

Jeg kigger mig rundt, og går over imod træt, som det mest naturlige i verden, kommer der et næbdyr - Dette fantastiske dyr der har fascineret mig siden jeg var lille, og jeg i biologi skrev stil om det - Selvfølgelig er mit kraftdyr et næbdyr, jeg bestemmer jo selv - Min rejseleder sagde jo at man med fordel kunne kæle for sigt kraftdyr, og nu når jeg alligevel er sammen med et næbdyr, så kan jeg jo også kæle lidt med det, hvor ofte kan man det?
- Mærkeligt, det føles faktisk som hår, sådan en rigtig pels... kan man virkelig føle sine tanker? Jeg kigger mig rundt, der er et eller andet galt, imens jeg nusser næbdyret på maven, og undgår dens giftige spore kigger jeg rundt.... VAND!!! Der mangler vand, næbdyr lever i vand, hvordan kan den være her på land? Hvad gør jeg? Den skal have hjælp, og det skal være nu!

Jeg hører noget, fugle, en fugle flok, en mærkelig flok, en masse små fugle, nogle store fugle, svaner måske?

HEJ FUGLE - Hvor er der vand henne? På himlen danner fuglene en pil, jeg tager næbdyret i favnen, jeg er ligeglad med den giftige spore, og så løber jeg i retning af pilen, hele verdenen zoomer ind, og søen nærmest kommer til mig, jeg lader næbdyret svømme ud, den er på midten af søen, og har kun hovedet oppe, den kigger på mig, jeg tror den smiler.

Årh for helvede, du skal jo huske at spørge den om den er dit kraftdyr - Selvfølgelig er den det, det er dit ynglings dyr, det er din egen fantasi - Hej er du mit kraftdyr? Næbdyret kigger på mig, og jeg sværger på at det griner af mig: NIKS det er ikke mig - Og så dykker den... den er væk - ÅRH dumme Perry, næbdyret Perry, hvis ikke det er kraft dyret så har jeg lige spildt alt min tid, der er satme gået lang tid nu, og vi bliver snart trommet tilbage -

KRAFT DYR, hvor er du? Jeg vil så gerne møde dig, og jeg skal snart tilbage, jeg begynder at gå tilbage imod træet, jeg ved at min tunnel er i nærheden af det, først nu mærker jeg at det er varmt, varmere end i Danmark.

Der er noget der pusler ude til højre for mig, jeg kan ikke se noget, en lille rød hale, hvor har jeg set den før? Jeg ved at det er noget bekendt, jeg følger halen, og ser den gråbrunlige krop.... For satan, det er en Kongeboa - Men "rejselederen" sagde man skulle holde sig væk fra krybdyr, det er kun for erfarende rejsende - Jeg bakker, men den følger efter mig, den siger ikke noget, jeg spørger den om den er sygdom, den kryber tættere på og jeg bakker, hver gang den bevæger sig fremad, bevæger jeg mig baglæns - som om det er tanker siger den: "jeg er ikke sygdom" - igen den kommer tættere på, jeg kan mærke fascinationen af den, en forbindelse, men jeg er også pisse bange for den, jeg skal undgå den. (Krybdyr kan have mange betydninger - Hvorfor jeg lige spurgte om sygdom ved jeg ikke)

Jeg kigger rundt efter hjælp, jeg er alene, ikke engang på himlen er der en fugle - Jeg får samme følelse i kroppen som da man som barn havde mareridt, og ikke kunne løbe.

Jeg prøver at åbne øjnene, men jeg kan ikke, jeg kan mærke at mine øjne flakker fra side til side under mine lukkede øjenlåg, jeg kan høre trommen, og jeg kan høre raslen, jeg kan se skyggerne af en der går foran lyset i den virkelige verden, men jeg kan ikke åbne øjnene.

Rejseleder, kan du ikke snart kalde os tilbage, jeg ville være her.......
Rejseleder, kald nu tilbage....
Rejseleder hvis dette er rigtigt så må du jo kunne høre mig, kald mig til bage nu
Rejseleder, kald nu tilbage....
Rejseleder, kald nu tilbage....
Rejseleder, kald nu tilbage....
Rejseleder, kald nu tilbage....
Rejseleder, kald nu tilbage....

I en blanding af virkelighed og den anden verden, dette flyder sammen, kalder jeg på rejselederen, for jeg vil virkelig ikke være her nu, den Kongeboa følger mig, og det har jeg forstået at den ikke må!

Jeg kigger efter min tunnel - Jeg kan ikke se den, men vent der er noget i træet?
Det er en grøn slange - Hvad sagde rejselederen om det? Nårh jo, hun fortalte at selvom om man ikke burde have krybdyr som kraftdyr, så havde hun en grøn træpython der aldrig kom ned fra sit træ, kan det være den? - Og der, ved siden af træet, en løve, sådan en havde hun også, det var den der havde fået hende ind på den shamanistiske vej - Ja selvfølgelig - hun har fortalt om dyrene, og nu ser jeg dem, det giver mening - ved siden af løven står der en bøffel, ved siden af den står der et får, og så kan jeg se 3 dyr, som er utydelige.

De kommer tættere på, også træet, de står i en halvcirkel....

Rejseleder er det dine kraftdyr?
Rejseleder er det dine kraftdyr?

Jeg spøger i begge verdener, og håber på et svar....
Jeg kigger på Kongeboaen, der er noget ved den der er anderledes, den har et sort hoved.... En sorthovedet kongeboa, det har jeg aldrig hørt om.

Hvad vil du? - Hvorfor er du her? Jeg skal finde mit kraft dyr, og jeg har travlt.

Kongeboa
Kongeboa


Du har fundet det, siger Boaen, jeg afviser den - Jeg kan ikke have en slange som kraft dyr. - Men det har du, siger den - NEJ NEJ NEJ!!!

Jeg vender mig imod halvcirklen af dyr, og der står min rejseleder, iført sin hat, med slør, øjne i nakken, og danser.... Er det fordi jeg er fanget af slangen? Er jeg syg? Det kan ikke passe, slangen snyder mig - og hvorfor bliver vi ikke trommet tilbage? Der må være gået 30 minutter nu - Ude til venstre ser jeg noget der bevæger sig med lynets hast, jeg er klar, jeg er sikker på at det er endnu en slange der skal til at hugge - Men det er næbdyret: Du ved du har redet mit liv, og at jeg altid vil være der for dig, jeg vil altid hjælpe dig, og jeg vil altid støtte dig - Men jeg er ikke dit kraftdyr, det er den boa der, og så er næbdyret væk.

BUM BUM BUM BUUUM ---- BBC lyden, jeg skal returnere til den virkelige verden - SLANGE!!! Råber jeg - Jeg tror dig, jeg tror at du er mit kraftdyr - undskyld at jeg skal tilbage nu BUM BUM BUM BUUM Jeg skal spørge min rejse leder om det er ok, hvis det er ses vi igen BUM BUM BUM BUUUUM

Jeg åbner øjnene, mit hjerte banker, mine hænder er svedige, min rejseleder sidder og smiler til mig.

Jeg fortæller min historie lige som jeg her har beskrevet, imens jeg forklare bliver jeg overvældet af følelser, og jeg kan mærke at stemmen knækker.Min Rejseleder fortæller at det er mit kraftdyr, det er sjældent at det er et krybdyr, men at det godt kan være det.Og så griner hun ad Næbdyret, den kække måde det var på inden det dykkede.

Til sidst skal man fortælle om man er helt hjemme, dette kunne jeg bekræfte.

En stor oplevelse rigere

Efterskrift

Tror jeg nu på trommerejser? Måske, jeg skal i hvert fald afsted igen, og næste gang skal jeg tale med Boaen, det har jeg lovet den.

Men hvorfor siger jeg så at jeg kun Måske, tror på trommerejsen? Det er måske en mere filosofisk ting.

At en monoton lyd kan have indvirkning på bevidstheden, det er bevist, det er også derfor at det kan bruges som feks tortur, eller i dette tilfælde at bringe dig ind i en trance lignende tilstand.

At man når man er i denne tilstand, både har tanker i "virkeligheden" og i "trancen" det er jeg heller ikke i tvivl om, og da du ikke sover så kan du også bedre styre dine tanker.

Så er spørgsmålet om ikke at det kraftdyr du møder er dig selv du taler med? Hvis man går på gaden og taler med sig selv, så er man tosset, hvis man tager på trommerejse, så er man "bare" alternativ.

Og kan det evt. være det som skizofrene føler konstant, denne dualisme?Jeg ved det ikke, jeg kunne se på mit pulsur bagefter at jeg havde meget svingende puls, der passede med både at jeg reelt havde været bange, men også på andre tidspunkter fuldstændig rolig.

Om det er det ene eller andet er i øvrigt også underordnet.

For at sammenligne med hvad jeg laver i klinikken:
Er øreakupunktur imod rygestop effektivt, eller er det tanken om at du er i behandling der er effektiv (placebo)? - er det i sidste ende ikke fuldstændigt underordnet? Hvis resultatet er at du stopper med at ryge?

Det er det samme her, om det er det ene eller andet er vel i bund og grund underordnet, når bare det virker.

Faktum er at jeg skal på Shamanistisk tromme rejse igen, og denne gang tale med mit kraftdyr. - Jeg glæder mig til det, og jeg tror at jeg tror på det.

Og jeg er sikker på at mine tanker om min rejseleder undervejs er blevet gjort til skamme, hvordan det hænger sammen ved jeg ikke, men jeg tror på hun var der hvor hun sagde hun var.....mærkeligt eller ej