Ny udfordring!.... Mon den virker?

2019-07-20

Det tror jeg det gør !

I forlængelse af den famøse sixpack udfordring, har jeg taget en beslutning, farmaven skal væk :-)

Og jeg går all ind på det, uden at gå på kompromis med familie arbejde og fritid.

Og nej, jeg tror ikke på at det sker på hverken 3 eller 6 uger.

Det letteste i verdenen er at tabe sig afsindigt hurtigt, men derefter er det lige let at tage det hele på igen, og det sker ofte med renter.

Og hvad er planen?
Livsstilsændring.... og så alligevel ikke. Livsstils ændring indikere at der er rigtigt meget man skal lave om på, på en gang, og det er jeg ikke interesseret i.

Men der er dog noget der bliver ændret på:

1. Maden,min kone og jeg har besluttet at vi bliver fleksitare:
En fleksitar, også kaldet en fleksibel vegetar, er en person som generelt spiser vegetarisk, men godt kan gøre undtagelser og spise kød nu og da. Fleksitarer har ofte taget et valg om kun at spise kød i meget små mængder og kun for at få den optimale ernæringsmæssige kombination af vegetariske og animalske produkter.
Dog går vi mere over i det veganske, vi har i en periode været med i en vegansk udfordring, hvor vi i 3 uger har levet rent vegansk, (Man finder udfordringen her:  veganerudfordringen.dk der er rigtigt meget støtte at hente, hvis man har behov for det, men vi syntes nu ikke det var svært at komme igang)  og det har udstillet vores fordomme og uvidenhed omkring emnet:
1. Vegansk er alt for dyrt: Ja det har været dyre for os, men vi taler om et beløb på 70-100 kroner pr uge (og vi har i det sidste år, gjort en dyd ud af at holde os på 500.- pr uge, med en maks grænse på 750,- for 2 voksne og 3 børn)

2. Vegansk er kedeligt og smagsløst: Her er vi blevet ekstremt positivt overrasket, ud af 21 retter, har der været 2 hvor vi har sagt "det er ok, men det er ikke sikkert vi laver det igen" og 1 hvor jeg elskede det, og min kone hadede det, så det er altså meget lidt der ikke var i top, det skal så også bemærkes at jeg er vandt til at min kone disekrere maden og ofte kun har spist 1/2 af tallerkenen, og resten har været udsmid - På nær den ene ret hun ikke brød sig om, så er intet blevet sorteret fra.

3. Det mætter ikke, når det kun er planter: Igen, meget positivt overrasket, vi har stort set hver dag kunnet fryse mad ned, vi er mætte længere tid, og vi bliver ikke lige så sultne, inden vi spiser igen, så selvom maden indeholder stort set samme kalorier som alm. mad, så spiser vi mindre, og derved indtager vi færere kalorier.

4. Det tager en krig at lave: Igen, blev vi overrasket, det tager bestemt ikke længere tid end når vi har lavet alm. mad, ofte tværtimod, det er ikke sjældent at maden tager under 30 minutter at lave, igen et plus i en travl hverdag.

Og hvorfor vælger vi så ikke at gå 100% vegansk? Når det hele er så let, først og fremmest pga. vores omgivelser, vi vil ikke pålægge familien at lave kødfri mad til os (men så spiser vi bare mindre kød, eller undværer), i familien har vi nogle restaurenter vi gerne besøger, og ikke alle har et vegansk udbud, vi vil med andre ord ikke besværliggøre hverdagen, men målet er vegansk i mindst 90% af tiden, vegatarisk i 8% og så måske konventionelt mad i 2 %, det der er vigtigt for os, er at det er et aktivt valg vi tager.

Vores børn får, sammen med os, vegansk til aftensmaden, men derudover tvinges de ikke til vegansk, det er vores holdning at det valg må de selv tage når de bliver ældre, så de kan sagtens få leverpostej, spegepølse og ting der indeholder mælk, ost og æg med i madpakken.

Med denne kost vil vi undgå det animalske fedt som vi har fået alt for meget af (grundet økonomien har vi altid været nødt til at vælge det mest fedt rige kød)

2. Træningen

Før strøm udfordringen, trænede jeg 2-3 gange om ugen i forbindelse med undervisning i Ji-sig Taekwondo, og Freeletics (og så trænede jeg ikke under strømudfordringen, da det ville kunne ødelægge testen)

Denne træning stiger nu, målet er at jeg skal træne hver dag, hvor det er muligt i forhold til arbejde og familie, og det vil være de fleste dage.

Træningen kommer til at bestå af:
- Ji-sig Taekwondo, her skal jeg hverdag gå noget der hedder Poomsae, som er nogle fastemønstre ( de fleste kender det som kata, fra Karate) afhængig af tiden den enkelte dag, skal der også trænes skygge boksning

- Løb eller cykling, jeg har tidligere løbet trailløb, men når man kommer op og løber over 100km om ugen, samtidig med man skal finde skov så er der til sidst ikke mere tid, denne gang starter jeg ud med 3-5 km, og det vil være hastigheden der bestemmer om længden bliver længere, jeg har dog lovet mig selv at jeg ikke skal blive hooked igen, så jeg kommer ikke over 10 km på noget tidspunkt, og derfor vil jeg så prøve at støve min MTB af igen, så jeg kan veksle lidt med det.

- Freeletics, dette underviser jeg i en gang om ugen samt træner 1 gang om ugen, men jeg skal helst op på 5 træninger om ugen.
Freeletics kan, hvis man skal, sammenlignes med crossfit uden redskaber, du bruger din kropsvægt, og øvelserne laves enten som x antal, eller på tid (lav 25 armbøjninger eller lav så mange armbøjninger i 2 minutter som du kan) - dette gør at alle kan være med, og man kan følge med i sine fremskridt.

Jeg vil en gang imellem smide en update her på siden, men vil man følge mere med (træningsøvelser opskrifter, ideer osv.) så kan man følge mig instagram og facebook, der vil der begynde at komme mere, (jeg lover dog ikke det bliver hver dag)