Pasta med linsesovs ***
Dette er nok den bedste pasta sovs vi nogensinde har fået, vi blev enige om med det samme, at selvom vi stoppede med vegansk efter udfordringen, så ville denne ret erstatte pasta med kødsovs, den er simpelthen så lækker og let at lave!
Og så mætter den ekstremt godt
Sværhedsgrad: * / *** (Let)
Tid: */*** (30 Min ialt)
Smag: ***/*** (Super)
Børnevenligt: **/*** (Børnene spiser den)
Samlet Vudering : ***
Til 4 personer
Tip: Hvis du ikke tåler gluten, kan du eksempelvis erstatte pastaen medbønnepasta, majspasta, ris eller quinoa.
Ingredienser:
150 g røde linser
1 stort løg
1 peberfrugt
2 terninger grøntsagsbouillon
3 fed hvidløg, pressede
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatkoncentrat (140 g)
1 dåse kokosmælk
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
1⁄2 tsk. chilipulver
1⁄2 tsk. stødt spidskommen
Evt. lidt røget paprika
En stor håndfuld frisk basilikum, hakket*
*kan erstattes af 2 tsk. tørret basilikum
125 g fuldkornspasta per person
Fremgangsmåde:
Skyl linserne godt. Hak løg og peberfrugt.
Hæld alle ingredienserne i en gryde, undtagen frisk basilikum, og lad sovsen koge i cirka 25 minutter, til linserne er bløde.
Rør i gryden undervejs. (Normalt skal røde linser kun koge i 10 minutter, men det tager længere tid i tomatsovs).
Basilikum koger med de sidste 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
Kog pastaen efter anvisning på pakken og servér.