Så starter træningen

2018-01-12

I Weekenden går det løs.

Jeg har besluttet mig at starte på freeletics, dette kan bedst forklares med at det er crossfit uden redskaber, det er ikke helt korrekt, men det er den letteste måde at forklare det på.

Konceptet er at det foregår på din smartphone via en App.

Der er en gratis version, hvor du selv sammensætter dine øvelser ud fra forklarende videoer, eller man kan betale for en coach, det er dette jeg har valgt.

I weekenden starter jeg med at tage en fitness test, og udfra denne laves der en plan, denne plan kan jeg skræddersy, så det passer til antal dage jeg ønsker at træne, tid til rådighed, samt hvilken plads jeg har til formålet.

Derudover vælger jeg om jeg ønsker muskel, kardio eller mix, jeg vælger mix således at det både er muskel og kardio der trænes.

For at presse mig selv vil jeg her i alt offentlighed udstille mine resultater.

Jeg har tidligere kørt programmer fra freeletics, men ikke på det plan jeg nu går i gang med.

Og hvorfor gør jeg det så, hvad er min motivation? Jeg har været rigtig glad for at løbe, men bryder mig ikke om at løbe på asfalt, jeg vil have jord og mudder under fødderne, jeg vil løbe trailløb, desværre kom jeg op på distancer hvor at jeg ihvertfald skulle afse 1-1,5 time + transport for at kunne udvikle mig, og det har jeg ikke tid til i hverdagen, Det Ji-sig Taekwondo jeg burde træne har jeg heller ikke tid, da jeg har familie at tage hensyn til, dette løser sig dog når været bliver bedre så jeg kan træne i haven.

Men den manglende tid betyder så også at jeg har slappet for meget af, og her er det en fordel med freeletics, træningspas kan klares på 15-20 minutter, er full body, og kan laves næsten over alt.

Om ca 3 år skal jeg op til 4. dan i Ji-sig Taekwondo, og vejen dertil starter nu, jeg skal både bruge styrke, kardio og smidighed udover selvfølgelig de teknikker jeg til stadighed træner.

Hvorfor skriver jeg dette på en blog for min Klinik ?

Dels for at presse mig selv, og dels for at kunne motivere andre, mange af de skader jeg ser kunne være undgået, blot ved et minimum af træning, og det er i min verden bedre at forebygge end at symptom behandle, og så er sports massage en vigtig del af træningen, og restitueringen, og derved følges de 2 ting ad.

Du kan læse mere om freeletics HER