Slanketerapi - et par måneder senere

2020-07-23

Her følger en beretning, omkring slankeforløbet hos Stevns Massage


I starten af marts 2020 startede jeg op på et 5 ugers slankeforløb hos Tomas.

De sidste 15 år er min vægt støt og roligt steget og tidlig overgangsalder + for lavt stofskifte har gjort det vanskeligt at få kurven vendt, lige meget hvad jeg har prøvet.
Derfor gik jeg også ind til slankeforløbet helt uden forventninger, og med med en vægt der lå ca. 15-20 kg over det jeg egentlig gerne vil veje.


Motionsmæssigt gjorde jeg ikke noget særligt under forløbet. Jeg plejer at cykle 17 km om dagen, til og fra job. Men med stillesiddende hjemmekontor grundet corona, er det ikke blevet til specielt meget daglig motion de sidste måneder.


På trods af et lavt aktivitetsniveau tabte jeg i løbet af behandlingsperioden 3,6 kg og efterfølgende er vægten faldet yderligere 3 kg.

Under forløbet spiste jeg som normalt, men oplevede klart mindre sukkertrang pga nålene og ingefær-gurkemeje-lakridsrods-teen. Teen drikker jeg stadig dagligt.

Behandlingerne består af en kombination af akupunktur, cupping og massage.
Til at starte med bliver der sat nåle i ører, hænder, arme, ben og på maven. Nogle nåle kan være lidt ubehagelige at få sat i, men mærkes stort set ikke mens de sidder der.

Akupunkturen efterfølges af en massage af maven og påsætning af cupper, der skal forbedre blodcirkulationen og løsne op i bindevævet. Cupperne suges fast med vacuum og kan godt gøre lidt ondt at få sat på.
Men når de har siddet en stund, mærkes de mest som en stor tøjklemme, der sidder på maven. Jeg havde en oplevelse af, at det gjorde mest ondt de dage hvor jeg havde drukket for lidt vand. Det samme gjaldt for blå mærker på maven efter behandlingen: Jo mere dehydreret -jo flere blå mærker og jo flere dage tog det før de var borte.

Ret hurtigt, efter et par behandlinger med kopperne, mærkede jeg på mavefedtet, at strukturen blev løsere og blødere.

For at mindske appelsinhud på lår og arme er det også muligt at få massage med siliconekopper på lårene og underarmene. For mig var denne behandling rimelig ubehagelig, og et stykke inde i forløbet droppede vi den.

Den opstrammende ansigtsmassage til sidst (også med cupping) er til gengæld fantastisk afslappende.

Afslutningsvis får man sat nåle eller akupressur-frø i det ene øre. Disse skal blive siddende i nogle dage efter behandlingen.
I det store hele oplevede jeg behandlingerne som meget afslappende. Det lykkedes mig faktisk af og til også at tage en lille lur, mens jeg lå der, fuld af nåle og cupper på briksen

Og taget i betragtning af at jeg faktisk har bevæget mig noget mindre de sidste måneder, er jeg positivt overrasket over at behandlingerne alligevel har fået vendt vægtkurven