Spinatboller - Slank

2020-04-29

Sværhedsgrad: * / *** (Let)

Tid: **/*** (15 Min forberedelse, 20 Min tilberedelse)
Smag: ***/*** (Super)
Børnevenligt: ***/*** (Børnene spiser den)
Samlet Vudering : ***

Opskrift på 10 stk
  • 200 g frossen spinat jeg bruger det i kugler
  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 små tsk. salt
  • 1 tsk. sukker eller honning
  • 1 dl græskarkerner
  • 4 dl havregryn
  • 300 g hvedemel
  • 150 g groft mel jeg brugte rugmel
  • Pensling evt med vand eller plantemælk

Sådan gør du

  • Start med at komme spinat i en skål. Hæld kogende vand over og lad det stå, til spinat er tøet op.
  • Kom gær i en skål. 
  • Hæld lunkent vand i skålen og rør rundt, så gæret opløses. Tilsæt olivenolie, salt, sukker, græskarkerner og havregryn. Rør det godt rundt.
  • Hæld vandet fra spinat, vrid det lidt og tilsæt det til skålen (skyld det evt. med koldt vand, hvis det er meget varmt).
  • Tilsæt mel til skålen og ælt dejen godt. Gerne i ca. 10 minutter.
  • Kom et fugtigt klæde over dejen og lad den hæve et lunt sted i 1-2 timer.
  • Efter 1 time tændes ovnen på 250 grader (ikke varmluft). Placer en bageplade derinde.
  • Imens ovnen varmes, er det tid til at placere bollerne på et stykke bagepapir. På en bageplade beklædt med bagepapir placeres 10 stykker dej. Dejen er klistret, så brug en ske. De skal ikke formes.
  • Pensel bollrene med sammenpisket æg og lad bollerne hæve, til ovnen er helt varm.
  • Træk bagepapiret med bollerne på forsigtigt over på den varme bageplade. Skru ovnens temperatur ned til 225 grader og bag bollerne midt i ovnen i ca. 20 minutter. De er færdige, når de er gyldne.
  • Velbekomme.

Noter

Bollerne kan sagtens fryses.