Sportsakupunktur - Restitution

2019-04-14

Så er det sportsakupunkturens tur.

Sportsakupunktur er behandling af muskulære problematikker i bevægeapparatet.

Muskulær sportsakupunktur har en markant smertestillende effekt.
Behandlingen er primært tiltænkt fysisk aktive personer indenfor sportens verden, men kan uden problemer med succes overføres til alle andre smerte- og skadesproblematikker.

Sportsakupunktur får musklerne til at slappe af og fremskynder kroppens egen helingsproces ved inflammationer (betændelse) - Effektivt ved skader (løberknæ, springerknæ, golfalbue, tennisalbue, achillessenebetændelse, skinnebensbetændelse m.m.) og muskulære overbelastninger (ondt i ryggen, spændte skuldre og nakke, lændeproblemer m.m.) - Det er effektiv sportsakupunktur, som bruges i den professionelle sportsverden.

- Jeg bruger selvfølgelig altid kun sterile engangsnåle.
- Nålene kasseres i en beholder egnet til formålet, og afleveres på apoteket.
- Jeg bruger en nålestørrelse der 0,30x15 mm (visse steder kan jeg bruge en nål der er 25mm lang)
- Det kan ske at der kommer en lille smule blod, dette er helt normalt, og stopper lynhurtigt.
- Det er vigtigt at drikke meget væske efter behandlingen (for at skylle affaldsstoffer ud)
- Du må efter behandling med nåle ikke give blod i 4 måneder (Karantæne)

Sportsakupunkturen kan selvfølgelig laves alene, men hvis man kombinere det sammen med den dybdegående massage, får man en større effekt ud af det.
Igen, jeg tilbyder intet jeg ikke har prøvet på egen krop, og det skal lige siges jeg har nåleskræk, når det kommer til at andre skal stikke i mig.
Jeg vil ikke kalde stikket en smerte, langt de fleste nåle mærkede jeg ikke blev sat i, og dem jeg kunne mærke var blot et lille "niv", ikke noget at skrive hjem om.
Efter min cupping, som gjorde jeg kunne løfte armen, havde jeg stadig nogen smerter i skulderen, disse forsvandt efter at jeg havde nåle siddende i bla skulderen i 10 minutter (de skulle have siddet noget længere, men da det er en læringsprocess skulle vi alle nå både at stikke, og blive stukket)

Som ved alt andet arbejde med kroppen, kan man opleve bivirkninger, selvom det er sjældent, ved sportsakupunktur kan man føle Kulde/varme, få hovedepine og blive følelsesmæssig sensitiv (let til tårer) lige efter behandlingen, dette er der ikke noget farligt ved, men det er godt at vide.

Nålene jeg bruger er selvfølgelig sterile engangsnåle, lavet af japansk kirurgisk stål, nålene er 0,3 mm tykke.

Pr. 1. januar 2007 blev behandling med nåleakupunktur fritaget for lægelig supervision. Dermed har alle lov til at behandle med nåle, da det at være akupunktør ikke er en beskyttet titel, dvs. man kan ikke blive såkaldt autoriseret akupunktør.

Vær opmærksom på at du ikke må give blod i 4 måneder efter sportsakupunkturbehandlingen