Sportsmassage - Som en professionel

2019-05-17

Jeanette, som er en af Stevns Massages Atleter, kom forbi her til morgen.

Jeanette skal på søndag løbe Copenhagen Marathon, og som en del af sin træning for Jeanette massage før løbet, dette får hun 2-3 dage før selve løbet.

Da et marathonløb tager på hele kroppen (det er rigtig mange stød der går igennem kroppen) får Jeanette en helkropsmassage, for at løsne alt op, dette frigiver også nogle affaldstoffer, som Jeanette skyller ud af kroppen, med rigeligt væske, væsken skal hun alligevel have for at kunne starte løbet med en sund væske balance.

Selve løbet, det må hun selv klare, men det er klart at vi under behandlingen har en samtale omkring løbet, både omkring kadance, ruten, forventninger osv. Dette er med til at Jeanette mentalt kan forberede sig, og jeg deler gerne ud af mine erfarringer fra mine marathon og halvmarathon løb, samt de ultra løbe som jeg har deltaget i.

og så ved Jeanette at jeg hepper på hende, det er rigtigt vigtigt mentalt at vide at man har støtte, også selvom det "bare" er fra sin massør.

Allerede mandag vil Jeanette igen møde ind i klinikken, for endnu engang at få en helkropsmassage, denne gang med tilføjelse af Cupper, dels vil dette hjælpe med at få ødelagte muskel fibre til at restituere hurtigere (når man træner og presser kroppen, så bliver muskel fibrene ødelagt, og derefter stærkere, denne proces hjælper jeg med at speede op).

Cupping vil hjælpe med at løsne de affaldsstoffer der sætter sig i bindevævet, og som er uundgåligt under de lange løb, kroppen skal bruge sine resourcer på at holde hjulene i gang, og derfor bliver transport af affaldsstoffer sekundært for kroppen, ved at løsne op, hjælper jeg kroppen med at kunne transportere dem væk, igen øger dette restituationen.

Er det så helt optimalt for Jeanette ? Nej det er det ikke, men det er en afvejning af behov, psykisk/fysisk, tid, og økonomi.

Der er en grund til at feks. superliga spillere får massage næsten hverdag, og at cykel hold har deres egne massører med, det virker, og det virker godt.

En atlet som Jeanette ville i den perfekte verden komme mindst en gang om ugen, måske enda 2, efter trænings pas.

Andre vælger feks 1 ugentlig benmassage, og så tager de en helkropsmassage en gang om måneden.

Jeg presser ingen over evne, men finder i samarbejde den behandling som er bedst i forhold til tid, økonomi og selvfølgelig træning.