Massage

Har du hørt om fysiurgisk massage?  Har du hørt om Sportsmassage? Kender du forskellen? 
Den eneste forskel i det store hele er at man ved sportsmassage uddannelsen har ekstra fokus på den atletiske krop, men ellers er det det samme... For dig som klient, er der absolut ingen forskel.

Hvis du aldrig helt fundet ud af, hvad det egentlig betyder? Så fortvivl ej. 'Fysiurgisk' betyder, at massagen tager udgangspunkt i kroppens anatomiske opbygning af muskler, knogler, sener og ledbånd.

Hos Stevns  massage tilbyder jeg fysiurgisk massage (Sportsmassage), og i det følgende kan du blive klogere på denne behandlings- og massageteknik.

Kort og godt om fysiurgisk massage

Fysiurgisk massage er en udbredt og anerkendt behandling af kroppens muskler og led, hvor formålet er at få bevægeapparatet til at fungere optimalt.  Jeg er uddannet Sportsmassør, og derfor kigger jeg måske en lille smule anderledes på din krop, da jeg bla. arbejder ud fra Team Danmarks restitutionskoncept.

Det særlige ved fysiurgisk massage er, at det er en i høj grad dybdegående behandlings- og massageform, hvor jeg arbejder dybt ned i vævet. Det gælder blandt andet muskler, sener, bindevæv og ledbånd. Fysiurgisk massage påvirker desuden kroppens nervesystem, hvilket har den positive virkning, at kroppen afspændes.

Ved fysiurgisk massage øges blodgennemstrømningen i musklerne, kroppens produktion af endorfiner øges, og den dybdegående massage forbedrer muskelvævets evne til at udskille affaldsstoffer.

10 ting fysiurgisk massage bla. kan afhjælpe

  1. Spændingshovedpine
  2. Ryg-, skulder-, nakke- og knæsmerter
  3. Sportsskader
  4. Musearm
  5. Muskelspændinger
  6. Træthed
  7. Spændte, stive og ømme muskler
  8. Overbelastningsskader
  9. Graviditetsgener
  10. Tennis- og golfalbue

Sådan foregår en behandling

Når du får fysiurgisk massage, ligger du på en af klinikkens behagelige massagebrikse. Jeg har både lagner og tæpper - så du skal ikke have noget med.
Her vil jeg gennemarbejde dine muskler og lokalisere problemområder i din krop.
Din første massage vil altid være meget standardiseret, så er jeg sikker på at jeg har haft hands on på alle muskler, derefter finder vi i fællesskab ud af hvad der efterfølgende er brug for.

Ved hjælp af manuelle teknikker vil massøren afhjælpe lidelser i bevægeapparatet samt eventuelle relaterede symptomer. Det sker ved at kombinere forskellige greb og tryk i et varierende tempo.

Behandlingen aktiverer kroppens eget immunforsvar, og langt de fleste oplever også, at deres psykiske velbefindende forbedres. Mange kan desuden mærke en effekt allerede efter første behandling, men vil du have længerevarende effekter, anbefaler jeg, at du får fysiurgisk massage regelmæssigt.
Her kan du med fordel benytte dig af klippekort.