Kan man dø af Akupunktur?

2021-05-10

Det korte svar er: Ja det kan man godt.... Hvis Akupunktøren virkelig fejler som man kan læse i denne artikel i Ekstra Bladet , og denne på TV2 hvor en akupunktør har sat nåle i brystet på en mand, hvorved at lungerne er kollapset - Hvordan kan sådan noget ske ? Og sker det tit?

Heldigvis sker det meget sjældent, og der er sandsynligvis ikke engang tale om uheld i denne situation, men simpelthen uvidenhed.
Uden at have været til stede vil mit bud være at en behandler har lært en smule akupunktur i forbindelse med anden uddannelse og herefter benyttet Google, hvor man kan se meridian punkter i brystregionen, men det er ingenlunde det samme som at man kan sætte nåle der, nogle punkter vil man lave akupressur altså tryk, andre vil man sætte såkaldte "frø" på, som slet ikke penetrere huden, og endnu andre vil man sætte nåle kaldet presnåle.

Presnål

En presnål er en meget lille nål der er ca 1,5 mm lang, og 0,22mm i diameter, og kan slet ikke nå ind til lungen, endsige perforere lungen, til det skal man bruge en væsentlig længere nål, der udover at være lang (afhængig af klientens fedtlag, mere end 25 mm) skal stikke lige ind

Desværre er der ikke meget du som klient kan gøre, Akupunktør er ikke en beskyttet titel og derfor kan alle reelt kalde sig akupunktør (Ligesom alle kan kalde sig massør, zoneterapeut, sexolog, psykoterapeut og mange flere titler) du kan heller ikke læne dig opad om personen er RAB godkendt, se evt min artikel om emnet - Så hvad kan du gøre for at sikre dig?

Vigtigst: Brug din sunde fornuft, og spørg, føler du dig utryg? Så lad vær! Det gælder i øvrigt alt alternativ behandling... hvis ikke du er tryg, så lad være.

Stol på din behandler, hvis ikke du har tiltro til at behandleren ved hvad de laver, så lad vær

Husk: Det er meget få brodne kar der findes, fordi de forskellige akupunktør foreninger der findes, gør opmærksom på svindlere de ser, så hvis en behandler tilbyder dig akupunktur, uden at det fremgår af deres hjemmeside, og facebook mm. så ville jeg nok være tilbageholdende.

For at vende tilbage til spørgsmålet: Kan man dø af akupunktur?

Ja, det kan man godt - Men det kræver efter min bedste overbevisning en decideret fejlbehandling hos en person der enten ikke har sat sig ind i kroppens anatomi, eller som ikke har hørt ordentligt efter, dertil kræver det også ekstremt uheld, selv hvis man skulle blive fejlbehandlet, en punkteret lunge (eller 2) er ikke noget der bare lige sker, slet ikke med de meget tynde nåle vi bruger, der vil vævet ofte lukke sig sammen - og skulle lungerne punkteres, så kræver det igen meget uheld før det er dødeligt.

Det korte af det lange er: Lad ingen - Uanset hvad de siger, stikke dig i brystkassen med andet end presnåle, eller frø (De kan kendes på at det er et lille kvadratisk plaster, og der er ingen håndtag på) har din akupunktør ikke dette - så sig Tak, men nej tak.

Hvis du vil have råd, omkring en bestemt akupunkturbehandling,og om du bør få det, så ring gerne til mig på 53 54 54 15 - Jeg vil svare ud fra min bedste overbevisning (jeg ved ikke alt, men er jeg i tvivl, så har jeg dygtige kompetencer i mit bagland der vil svare mig)